Европейската комисия съобщи, че късно вчера е постигната сделка за

...
Европейската комисия съобщи, че късно вчера е постигната сделка за
Коментари Харесай

ЕК сключи сделка с България и 4 други държави за украинското зърно

Европейската комисия заяви, че късно през вчерашния ден е реализирана договорка за обновяване на преноса на украинско зърно през пет страни от Европейски Съюз, които са съобщи Reuters.

Това са България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровскис написа в Туитър, че изпълнителната власт на Европейски Съюз е постигнала " кардинално съглашение " с петте страни " за разрешаване на опасенията както на фермерите в прилежащите страни от Европейски Съюз, по този начин и на Украйна ".

По думите му договорката включва " защитни ограничения " за четири продукта - пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе.  Петте страни би трябвало да анулират едностранно наложените ограничения за възбрана на импорт на аграрни артикули от Украйна, а вместо тях ще бъде наложена общоевропейска възбрана за импорт на четирите продукта. Сделката включва и пакет за поддръжка на стойност 100 милиона евро за локалните фермери.

Очаква се по-късно министърът на земеделието Явор Гечев да даде брифинг по тематиката и да обясни детайлности към договорката.
 Европейски Съюз удължава безмитния импорт от Украйна с още година
Европейски Съюз удължава безмитния импорт от Украйна с още година

Целта е да се помогне на стопанската система ѝ по време на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР