Европейската комисия съобщи, че изпраща на Либия спешна помощ по

...
Европейската комисия съобщи, че изпраща на Либия спешна помощ по
Коментари Харесай

ЕС изпраща на Либия спешна помощ заради бедствието от бурите

Европейската комисия заяви, че изпраща на Либия незабавна помощ по механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана поради вредите, провокирани от бурята в последните дни.

Отбелязва се, че през вчерашния ден либийските управляващи са потърсили интернационална помощ посредством представителството си към Организация на обединените нации в Женева. Германия, Румъния и Финландия към този момент са предложили забележителна помощ от палатки, полеви кревати и одеяла, 80 генератора за ток, храни, резервоари за вода. Европейски Съюз е подготвен да съгласува даването на спомагателни оферти за помощ, добавя комисията. 

Отпуснати са в началото 500 000 евро филантропична помощ за справяне с най-спешните потребности на хората в Либия, наранени от бурята " Даниел ". Финансирането ще бъде за животоспасяващи здравни, водопроводни и санитарни доставки.

Комисията отбелязва, че поради бурята два язовира в либийския град Дерна са били разрушени, а наводненията са отнесли цели квартали, мостове и пътища. По предварителни оценки в наводненията са починали над 5000 души, 9800 към момента са в неопределеност, а 20 000 са били принудени да изоставят домовете си, съобщи Българска телеграфна агенция. 

След 2011 година, когато бе свален и погубен ръководителят на страната Муамар Кадафи, Европейски Съюз е дал помощ на нуждаещи се хора в Либия за над 89 милиона евро. Либия получава помощ от Европейски Съюз за развиване и ранно възобновяване, прибавя Европейска комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР