Европейската комисия съобщи, че е решила да регистрира европейска гражданска

...
Европейската комисия съобщи, че е решила да регистрира европейска гражданска
Коментари Харесай

Европейската комисия регистрира гражданска инициатива за доброволно разселване на мигрантите в ЕС

Европейската комисия заяви, че е решила да записва европейска гражданска самодейност за заслужен банкет на мигрантите. Организаторите на самодейността приканват Европейска комисия да предложи стъпки за непринудено систематизиране сред страните от Европейски Съюз на хората, търсещи леговище.

Вносителите на предлагането приканват за наложителни стандарти за почтени условия на живот за искащите леговище, да вземем за пример във връзка с храна, опазване на здравето, жилищно настаняване, обучение и работа. Тъй като тази самодейност дава отговор на формалните условия, съгласно Европейска комисия тя е правно позволена, само че към този момент комисията не е оценявала предлагането всъщност и не предопределя окончателните правни и политически изводи, се разяснява в известието.

След днешното решение уредниците разполагат с шест месеца, с цел да стартират да събират подписи. Ако в период от една година дадена европейска гражданска самодейност получи един милион подписа на поддръжници от минимум седем страни от Европейски Съюз, комисията може да реши дали да предприеме дейности.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР