Европейската комисия съобщи, че е приела програмите на Европейския фонд

...
Европейската комисия съобщи, че е приела програмите на Европейския фонд
Коментари Харесай

ЕС осигурява на България 85 млн. евро за морско дело, риболов и аквакултури

Европейската комисия заяви, че е приела стратегиите на Европейския фонд за морско дело, лов на риба и аквакултури за България. Предвижда се нашата страна да получи от Европейски Съюз 85 милиона евро до 2027 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всички подкрепени действия ще допринесат за задачите на Европейски Съюз в региона на опазването на околната среда, се показва в известието. Програмите ще поддържат прекосяването към горива с по-ниско въглеродно замърсяване и ще поддържат цифровия преход с вложения във възобновима сила, нови ИТ технологии и начини за понижаване на отпадъците.

Програмата за нашата страна ще поддържа вложения в " озеленяване " на рибарските пристанища и възстановяване на тяхната инфраструктура за улеснение на разтоварването на нежелателен улов, както и краткотрайното и непрекъснатото преустановяване на риболовните действия, с цел да се помогне за реализиране на равновесие сред опциите на риболовния флот и опциите за улов на риба. Ще бъдат насърчени органичното произвеждане и произвеждане на водорасли, развиването на крайбрежните и вътрешните региони с поддръжка на рибарските общности, се добавя в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР