Европейската комисия съобщи, че е приела програмите на Европейския фонд

...
Европейската комисия съобщи, че е приела програмите на Европейския фонд
Коментари Харесай

ЕС осигурява на България 85 милиона евро за морско дело, риболов и аквакултури

Европейската комисия заяви, че е приела стратегиите на Европейския фонд за морско дело, лов на риба и аквакултури за България. Предвижда се нашата страна да получи от Европейски Съюз 85 милиона евро до 2027 година.

Всички подкрепени действия ще допринесат за задачите на Европейски Съюз в региона на опазването на околната среда, се показва в известието. Програмите ще поддържат прекосяването към горива с по-ниско въглеродно замърсяване и ще поддържат цифровия преход с вложения във възобновима сила, нови ИТ технологии и начини за понижаване на отпадъците.

Програмата за нашата страна ще поддържаинвестиции в " озеленяване " на рибарските пристанища и възстановяване на тяхната инфраструктура за улеснение на разтоварването на нежелателен улов, както и краткотрайното и непрекъснатото преустановяване на риболовните действия, с цел да се помогне за реализиране на равновесие сред опциите на риболовния флот и опциите за улов на риба.

Ще бъдат насърчениорганичното произвеждане и произвеждане на водорасли,развитието на крайбрежните и вътрешните региони с поддръжка на рибарските общности, се добавя в известието.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР