Европейската комисия съобщи, че е постигнала предварителна договореност с френския

...
Европейската комисия съобщи, че е постигнала предварителна договореност с френския
Коментари Харесай

ЕК договори осигуряването на 300 милиона дози ваксина срещу COVID-19

Европейската комисия заяви, че е постигнала предварителна договореност с френския фармацевтичен производител Санофи (Sanofi) за доставка на 300 милиона дози ваксина против COVID-19.

Комисията отбелязва, че доставките ще бъдат по контрактувани от нея условия. Държавите от Европейски Съюз ще имат опция на основата на този рамков контракт да купуват имунизацията. Споразумението, реализирано през днешния ден, ще влезе в действие, в случай че се потвърди, че имунизацията на посочения производител е годна за приложение.

Европейски Съюз: Има заплаха от дефицит на спринцовки за ваксина против вируса

По-рано тази седмица Европейска комисия заяви, че е сключила контракт за 63 милиона евро с производителя от Съединени американски щати на лекарството ремдесивир "Гилиад " (Gilead Sciences), за което има данни, че форсира лекуването на новото заболяване. Договорените дози ще бъдат доставени от началото на август и ще бъдат задоволителни за лекуването на 30 000 заболели. Лекарството ще бъде предоставено в началото за приложение при най-тежките случаи. Предвижда се комисията да свика социална поръчка за доставка от октомври на спомагателни количества.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР