Европейската комисия съобщи, че дава 10 дни срок на Белгия,

...
Европейската комисия съобщи, че дава 10 дни срок на Белгия,
Коментари Харесай

ЕК дава кратък срок на 6 държави да се придържат към правилата за свобода на движение

Европейската комисия заяви, че дава 10 дни период на Белгия, Дания, Финландия, Германия, Унгария и Швеция да възстановят свободата на придвижване.

Целта е да намерим решение допустимо най-бързо, това е в интерес и на страните, съобщи представител на комисията. Надяваме се да не се стига до правна процедура, тъй като това би лишило време, добави той.

По неговите думи е належащо страните да се придържат по-тясно към рекомендациите на Съвета на Европейски Съюз, свързани с рестриктивните мерки за прекосяване на границите като част от ограниченията за битка с пандемията. Той разясни, че посочените страни са забранили пресичането на границите, без да следват рекомендацията ограниченията да бъдат съразмерни на опасността.

Германски министър отбрани рестриктивните мерки по границите на страната му, въведени неотдавна като мярка против разпространяването на по-заразните разновидности на ковид, съобщи Ройтерс.

" Тези ограничавания явно слагат под голямо напрежение пограничните райони, ежедневно пътуващите до работните си места хора, транспортите на артикули и общия пазар, само че предпазването на нашите жители е от първостепенно значение ", съобщи немският министър на европейските въпроси Михаел Рот, преди да се срещне през днешния ден с сътрудниците си от Евросъюза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР