Европейската комисия съобщи, че чрез пилотния инструмент Ускорител“ на Европейския

...
Европейската комисия съобщи, че чрез пилотния инструмент Ускорител“ на Европейския
Коментари Харесай

ЕС предоставя 314 млн. евро на иновативни предприятия

Европейската комисия заяви, че посредством пилотния инструмент „ Ускорител “ на Европейския съвет по нововъведенията (ЕСИ) дава близо 166 млн. евро на 36 предприятия, подготвени да се включат в битката с пандемията от ковид. Комисията също така ще отпусне над 148 млн. евро на други 36 предприятия, които желаят да допринесат за проекта за възобновяване за Европа. Така в този кръг на финансиране общите вложения от програмата на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020 “ ще доближат 314 млн. евро. Това оповестяват от представителството на Европейска комисия в България.
По този мотив комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел съобщи: “Огромният гений и преломните хрумвания на новаторските европейски предприятия ни дават вяра. Нашата нараснала поддръжка за Европейския съвет по нововъведенията ще отключи техния капацитет, тъй че да се оправим по-добре с ковид и да подпомогнем възобновяване. Европейският съвет по нововъведенията откликна бързо на рецесията с ковид и сподели гъвкавостта и позитивното влияние на финансирането от Европейски Съюз ”.
Избраните 36 компании, които ще способстват за битката с ковид, ще работят по реформаторски планове, да вземем за пример разширение на производството на кърпички за биологично обеззаразяване, създаване на системи за наблюдаване на вентилацията, които обезпечават за оказващите първа помощ данни в действително време за качеството на предоставяната на пациента вентилация, основаване на платформа за антитела за лекуване при тежки случаи на болест и доста други. Освен това на 139 компании, които се занимават с този проблем, само че в настоящия кръг не можаха да получат финансиране заради бюджетни ограничавания, беше присъден новосъздаденият Печат за високи достижения в битката с COVID-19. Този специфичен знак регистрира значимостта на техните оферти и следва да им помогне да привлекат финансиране от други източници.
Други 36 компании, които имат подготвеност да се включат в проекта за възобновяване за Европа, ще работят по редица планове от разнообразни браншове — да вземем за пример планиране на по-здрави и по-високи кули за вятърни турбини (тези кули ще се построяват от дървени модули и ще могат да понижат съществено разноските за вятърна енергия), основаване на система за произвеждане на органични торове и създаване на учредено на блокверига решение за устойчиви практики за преработване в помощ на производителите. Допълнителни 679 печата за високи достижения бяха дадени за висококачествени оферти, които са изпълнили критериите за финансиране от ЕСИ, само че не можаха да получат средства заради ограничавания бюджет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР