Европейската комисия съобщи, че 36 318 европейци, навършили 18 години,

...
Европейската комисия съобщи, че 36 318 европейци, навършили 18 години,
Коментари Харесай

ЕС осигурява безплатно пътуване за над 36 000 млади европейци

Европейската комисия заяви, че 36 318 европейци, навършили 18 години,  ще получат безвъзмездна карта за пътешестване от Европейски Съюз, с цел да се срещнат с многообразието на Европа, да се срещнат с нейното културно завещание и история, и да се свържат с хора от целия континент. Успешните претенденти, определени неотдавна, научават новината през днешния ден, отбелязва комисията.

Предвижда се Европейски Съюз да покрие разноските им за пътешестване главно с трен, сред март тази година и май следващата година. Възможност да вземат участие имаха младежи, родени в Европейски Съюз или в страни от програмата " Еразъм+ " сред 1 януари и 31 декември 2005 година. Кандидатствали са 144 038 младежи, добавя Европейска комисия.

В известието е представена еврокомисарят по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова, която дефинира като неповторима опцията младежите да се впуснат в незабравимо странствуване из Европа.

По нейните думи пътуванията дават мотив за създаване на нови връзки сред младите европейци и им демонстрират многостранната хубост на Европа. Тя пожелава на участниците да съумеят да разширят кръгозора си, да се обогатят духовно и да запазят дълготраен спомен от всяка среща в европейското си странствуване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР