Европейската комисия реши днес да регистрира европейска гражданска инициатива, озаглавена

...
Европейската комисия реши днес да регистрира европейска гражданска инициатива, озаглавена
Коментари Харесай

ЕК върви към нови регулации заради веганите и вегетарианците

Европейската комисия реши през днешния ден да записва европейска гражданска самодейност, озаглавена " Задължително слагане на етикети на храните като подобаващи за невегетарианци/вегетарианци/вегани ", заяви пресслужбата на Европейска комисия. Регистрацията ще бъде изработен на 12 ноември, след което хората ще имат 12 месеца, с цел да дадат мнението си по отношение на нуждата на опаковките да има наложително и с огромни букви образцов надпис " За вегани " или " За невегани ", или съответния знак.

Ако самодейността получи един милион одобрителни гласа, от минимум седем разнообразни страни от Европейски Съюз, Комисията ще би трябвало да предприеме деяние в период от три месеца да задължи търговците да поставят сходни " предизвестия ".

Комисията може да реши да предприеме или да не предприеме дейности по настояването, като и в двата случая би трябвало да се обоснове.

В настояването за регистрация на самодейността се показва, че вегетарианците и веганите в Европейски Съюз се затрудняват да намерят подобаващи храни. Те се затрудняват, защото би трябвало да четат цялостния лист на съставките на всяка хранителна стока, с цел да преценяват дали е годна за консумация. Те показват също, че има съставки, които не са напълно ясни - дали са от скотски или от растителен състав. Инициаторите приканват Европейска комисия да предложи наложителни изображения върху етикетите на всички храни, с които да се отбелязва дали стоките са невегетариански, вегетариански или вегански.

Решението на Европейска комисия да записва самодейността се отнася единствено до правната допустимост на предлагането. Засега комисията към момента не е направила оценка на наличието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР