Европейската комисия реши да сезира Съда на Европейския съюз (СЕС)

...
Европейската комисия реши да сезира Съда на Европейския съюз (СЕС)
Коментари Харесай

ЕК дава Унгария на съд заради медиите и правата на ЛГБТИК

Европейската комисия реши да сезира Съда на Европейския съюз (СЕС) за това, че Унгария не съблюдава свободата на медиите и нарушава правата на ЛГБТИК.

Отделно Европейска комисия стартира произвеждане за определяне на нарушаване поради по-скъпите цени на горивата за коли транспортни средства с непозната регистрация.

Унгария е приела закон, който дискриминира хората въз основа на тяхната полова ориентировка и полова еднаквост. Европейска комисия смята, че той нарушава разпоредбите на вътрешния пазар, главните права на физическите лица (по-специално на ЛГБТИК), както и полезностите на Съюза. Законът е ориентиран по-специално към наличие, което разпространява или отразява това, което в него се назовава „ разлики по отношение на самоопределението, съответстващо на пола при раждане, смяната на пола или хомосексуалността “ за лица на възраст под 18 години. Сезирането на Съд на Европейския съюз е поради това, че Будапеща не е дала приемливи отговори на изпратени по-рано от Европейска комисия уведомително писмо и стимулирано мнение.

Властите в Будапеща не са дали отговор на опасенията на Комисията поради решението на Унгарския медиен съвет да отхвърли заявката на „ Клубрадио “ за потребление на радиочестотния набор въз основа на прекомерно съмнителни учредения. Европейска комисия счита, че Унгария нарушава правото на Съюза, като ползва непропорционални и непрозрачни условия за подновяването на правата на „ Клубрадио “ за потребление на радиочестотния набор. Освен това страната съгласно Европейска комисия е приложила съответните правила, открити в Европейския кодекс за електронни известия, по несъразмерен и дискриминационен метод и че не е приела своевременни решения.

В уведомително писмо Европейска комисия приканва Унгария да съблюдава разпоредбите за свободно придвижване и правилото на недискриминация. Страната е въвела ограничения, противоречащи на наредбите за вътрешния пазар. Тя постанова разнообразни цени на горивата за транспортни средства с задгранични и локални регистрациони номера. Тези с маджарски номера, в това число трактори и селскостопански машини, имат право да купуват горивата по по-ниски публични цени с 60 до 70%. Будапеща разполага с два месеца, с цел да отговори на опасенията на Брюксел. В противоположен случай Европейска комисия може да изпрати стимулирано мнение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР