Европейската комисия реши да отпусне почти 37 милиона евро на

...
Европейската комисия реши да отпусне почти 37 милиона евро на
Коментари Харесай

ЕК отпуска близо 37 млн. евро на Литва за справяне с миграционната криза

Европейската комисия реши да отпусне съвсем 37 милиона евро на Литва за намаляване на миграционната рецесия, в това число за подкрепяне настаняването на мигранти от Беларус, се споделя в известие за пресата на Европейска комисия.

„ Комисията реши да отпусне 36,7 милиона евро незабавна помощ за Литва от Фонда за леговище, миграция и интеграция, с цел да помогне за възстановяване на потенциала за приемане на мигранти в Литва “, се споделя в известието.
 Литва построява ограда по границата си с Беларус Литва построява ограда по границата си с Беларус
В Литва стартира построяването на ограда по с Беларус като едно от средствата за попречване на незаконната миграция от територията н...

Тези средства ще отидат, наред с други неща, за първа помощ, медицински грижи, изолационни отделения за пациенти с COVID-19 и ваксини против вируса, жилища, храна, облекло и хигиенични артикули.

„ Финансирането също ще поддържа екипите за реагиране за идентифициране на евентуални жертви на трафик на хора и за даване на помощ на хора, нуждаещи се от интернационална протекция “, се споделя още в известието.

Литва неотдавна разгласи нарастване на броя на арестуваните незаконни мигранти на границата с Беларус. На 2 юли управляващите в страната оповестиха изключителна обстановка по отношение на притока на незаконни мигранти. По последни данни повече от 4000 незаконни мигранти са арестувани в Литва на границата с Беларус от началото на годината.

По-късно беше оповестено, че Литва ще стартира построяването на преграда на границата с Беларус, а също по този начин ще употребява армията, с цел да патрулира границата, с цел да ограничи потока от незаконни мигранти. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР