Европейската комисия реши да финансира още един проект, като част

...
Европейската комисия реши да финансира още един проект, като част
Коментари Харесай

ЕК ще финансира проект за бърз молекулярно-диагностичен тест за коронавирус

Европейската комисия реши да финансира още един план, като част от незабавния си апел за навременни и нужни проучвания и нововъведения в битката с ковид. Това значи, че с него ще се поддържат 18 плана на обща стойност 48,5 милиона евро от бюджета на Рамковата стратегия на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения " Хоризонт 2020 ", оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Проектът, наименуван HG nCoV19 Тест, ще създаде и утвърди бърз молекулярно-диагностичен тест за новия ковид.
Над 100 000 души са жертвите на COVID-19 по света Най-много инфектирани са регистрирани в Европа - над 880 000 души
Българският еврокомисар Мария Габриел, която дава отговор за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта, декларира, че " здравните служащи, намиращи се на първа линия, би трябвало да диагностицират ковид по-бързо и тъкмо ".

" Това понижава риска от по-нататъшно разпространяване на вируса. Щастлива съм, че можем да прибавим още един план към финансираните от страна на Европейски Съюз старания за създаване на бърза диагностика ", отбелязва Мария Габриел.
Правителството утвърди закупуването на 30 000 теста за COVID-19 от Южна Корея Договорът не е с закрепени крайни количества и по него могат да се вършат спомагателни поръчки за доставка на проби
Комисията откри незабавна покана за подаване на планови оферти през януари т.г. След първичната оценка, Европейска комисия разгласи своя асортимент от 17 плана на 6 март т.г. На 30 март 18-ото предложение е добавено към първичния лист, като в началото оценката му е била спряна в очакване на даването на спомагателна административна информация.

Това усилва с 1 милион евро общата сума на финансиране по тази покана, възлизайки на 48,5 милиона евро, както и общият брой проучвателен екипи, участващи в 18-те плана, на 140.
Бойко Борисов: Молим се като циганета за проби Премиерът посочи, че страната има желание да прави по 20 хиляди теста дневно, само че няма задоволителна наличност в международен мащаб
Тези планове целят да се разбере държанието на епидемията посредством епидемиология и моделиране, създаване на бърза диагностика, както с лекуване и ваксини.
Допълнително Европейски Съюз е мобилизирал обществено и частно финансиране до 90 милиона евро посредством Инициативата за новаторски медикаменти и е предложил до 80 милиона евро финансова поддръжка на новаторската компания CureVac за забързване на процеса за създаване и произвеждане на ваксина против ковид.

Подкрепата на Комисията за незабавно нужните проучвания и нововъведения е част от общия европейски отговор против експлоадирането на ковид. Няколко плана, финансирани от Европейски Съюз, към този момент способстват за готовността и реакцията във връзка с епидемията, се показва в известието.

В него се отбелязва, че предизвикването да се създаде дейно лекуване и ваксина против COVID-19 допустимо най-скоро сплоти напъните на научния свят.
Задочен спор за проби за COVID-19 сред София и Брюксел Поръчаните от нас 1 милион теста още не са получени
Свидетели сме на невиждано шерване на данни и информация за COVID-19 сред страни, медицински екипи, учени и откриватели - на активизиране на международния теоретичен и иноваторски капацитет.

Българските учени, научноизследователски организации и иноватори също споделят своят опит и своята експертиза като част от интернационалното съдействие за предварителна защита, диагностика, лекуване и справяне с последствията от ковид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР