Европейската комисия разреши на седем страни-членки на ЕС, сред които

...
Европейската комисия разреши на седем страни-членки на ЕС, сред които
Коментари Харесай

7 държави от ЕС дават 3,2 млрд. евро за развитие на сектора за електрически батерии

Европейската комисия позволи на седем страни-членки на Европейски Съюз, измежду които Германия и Франция, да провиснал държавна помощ в размер на 3,2 милиарда евро за развиване на бранша за електрически акумулатори, осведоми Франс прес.

Този значим план от общ европейски интерес ще включва 17 директни участници от целия бранш, като производителя на коли Бе Ем Ве (BMW) или на химикали БАСФ (BASF) и Солвей (Solvay), нo и дребни и междинни предприятия (МСП), някои от които са показани в няколко страни членки. Тези компании ще си сътрудничат тясно между тях и с над 70 външни колегата, в това число и обществени проучвателен организации от цяла Европа. Те ще имат за цел да разработят литиево-йонни акумулатори, които имат по-дълъг живот, презареждат се по-бързо и са по-безопасни и по-екологични от батериите, които се оферират на пазара.

Очаква се вложенията на Германия, Франция, Италия, Полша, Белгия, Швеция и Финландия да разрешат да се активизират в допълнение 5 милиарда евро частни вложения, прецизират от Брюксел. Комисията намира тези дотации за съвместими с разпоредбите за държавните помощи в Европейски Съюз.

„ Одобрената помощ ще разреши да се подсигурява, че този значим план ще върви напред без да нарушава прекалено конкуренцията “, акцентира еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер.

Германия е получила зелена светлина да влага до 1,25 милиарда евро. Следват Франция (960 млн. евро), Италия (570 млн. евро), Полша (240 млн. евро), Белгия (80 млн. евро), Швеция (50 млн. евро) и Финландия (30 млн. евро). 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР