Европейската комисия разреши на Гърция да отпусне 106 милиона евро

...
Европейската комисия разреши на Гърция да отпусне 106 милиона евро
Коментари Харесай

ЕК одобри гръцка държавна помощ за терминала за втечнен газ в Александруполис

Европейската комисия позволи на Гърция да отпусне 106 милиона евро държавна помощ за доизграждането на терминала за полутечен природен газ в Александруполис, оповестиха от Европейска комисия.

Гръцките управляващи са уведомили Комисията за своите проекти да провиснал спомагателна помощ на оператора на новия терминал Gastrade SA. Мярката има за цел да даде опция на бенефициента да приключи построяването на терминала, както е планувано, до края на 2023 година

Помощта ще бъде под формата на директна безплатна помощ. Според Брюксел държавната помощ е нужна, тъй като планът е значим за обезпечаването на доставки на газ за Гърция и района на Югоизточна Европа и за постигането на диверсификация на енергийните доставки и прекратяването на зависимостта от съветски изкопаеми горива.

Комисията заключи, че позитивните резултати от мярката надвишават всички вероятни негативни резултати върху конкуренцията и търговията в Европейски Съюз. Чрез държавната " Булгартрансгаз " България има дял от 20% в този план.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР