Европейската комисия работи за налагането на ембарго върху руския петрол,

...
Европейската комисия работи за налагането на ембарго върху руския петрол,
Коментари Харесай

Европа готви петролно ембарго на Русия. То ще боли повече от газово

Европейската комисия работи за налагането на ембарго върху съветския нефт, съобщи ирландският външен министър Саймън Ковъни, представен от Ройтерс.

По думите му то може да влезе в идващия пакет наказания, само че към момента нищо не е уговорено, заяви организацията, представена от Българска телеграфна агенция. Ковъни изрази персоналното си предпочитание 27-те страни членки на Европейски Съюз колкото се може по-скоро да доближат до съгласие по въпроса.

Същевременно външният министър на Германия Аналена Бербок уточни, че Европейски Съюз би трябвало да спре вноса на каквито и да било изкопаеми горива от Русия.

Изявите и на двамата идват преди днешната среща на Съвета на външните министри на Европейски Съюз, на който ще се разисква продължаваща война в Украйна и европейската реакция.
Петролът носи на Русия повече доходи от газа
През предходната година Русия е получила двойно повече доходи от износа на нефт и петролни артикули в сравнение с от износа на газ, сочат данните на Ройтерс.

Според съветската централна банка през 2021 година общият експорт на нефт и газ от страната е бил на стойност $489,8 милиарда. От тази сума на суровия нефт се падат $110,2 милиарда, на петролните артикули - $68,7 милиарда, на премествания по тръби природен газ - $54,2 милиарда и на втечнения природен газ - $7,6 милиарда.

Руските продажби на нефт и на природен газ надвишиха прогнозите за 2021 година поради внезапното покачване на интернационалните цени, отбелязва Ройтерс. Приходите от тези продажби са равни на 36% от приходите в съветския държавен бюджет.

Според Министерството на финансите на Русия приходите от нефт и газ са надвишили първичните проекти с 51,3% през 2021 година, възлизайки на общо 9,1 трилиона рубли (119 милиарда долара). Само през октомври приходите са били 1,1 трилиона рубли, или съвсем 500 милиона $ дневно.

Общите бюджетни доходи на Русия са достигнали 25,29 трилиона рубли предходната година, по отношение на 18,72 трилиона рубли през 2020 година

Руското финансово министерство в началото предвиждаше цена на петрола от 45 $ за барел при съставянето на бюджета за 2021 година Вместо това цената през 2021 е била приблизително 69 $ за барел.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР