Европейската комисия работи съвместно с испанското председателство, така че решението

...
Европейската комисия работи съвместно с испанското председателство, така че решението
Коментари Харесай

Испания поставя въпроса за влизането ни в Шенген

Европейската комисия работи взаимно с испанското председателство, тъй че решението за приемането на България и Румъния в Шенген да бъде взето допустимо най-бързо от Съвета на Европейски Съюз.

Това съобщи говорителката на Европейска комисия Анита Хипер. Така тя разяснява оповестеното желание на Мадрид да сложи въпроса на съвещанието на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “ на 19 и 20 в Люксембург. Досега въпросът не бе включен в дневния ред на Съвета.

Хипер повтори, че съгласно оценката на Европейска комисия още от 2011 година двете страни извършват напълно техническите критерии, с цел да бъдат признати в пространството за свободно придвижване. Тя прикани страните членки да вземат решение в тази тенденция.

Засега на приемането им се опълчва Австрия. Нидерландия е само срещу България.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР