Европейската комисия работи по четиригодишен план за финансова подкрепа за

...
Европейската комисия работи по четиригодишен план за финансова подкрепа за
Коментари Харесай

FT: Брюксел работи върху четиригодишен план за финансова подкрепа за Украйна

Европейската комисия работи по четиригодишен проект за финансова поддръжка за Украйна на стойност десетки милиарди евро , като се стреми да направи помощта от Брюксел по-стабилна и предвидима, написа английският вестник Financial Times.

Поддръжниците на проекта, който към момента би трябвало да бъде прецизиран, споделят, че той ще даде на Киев по-голяма финансова убеденост и ще насърчи други съдружници, като Съединени американски щати и Обединеното кралство, да поемат сходни дълготрайни задължения за поддръжка на Киев.

Ако съглашението получи утвърждението на всички държави-членки на Европейски Съюз, което надали ще бъде елементарно , средствата могат да бъдат употребявани за обща бюджетна поддръжка за Украйна в допълнение към тази година.

" Политико ": Гърция и Унгария блокират новия пакет наказания против Русия

Преговори в Брюксел

Парите също могат да бъдат ориентирани към незабавните потребности за възобновяване на Киев , които се правят оценка на 14 милиарда $ единствено тази година.

" Нуждите на Украйна са ясни и те се нуждаят от спомагателни гаранции. Това ще бъде огромна борба (между страните-членки на ЕС), само че (те) към момента имат огромно предпочитание да оказват помощ на Украйна ", сподели чиновник в Брюксел пред изданието.

Окончателният проект може да бъде подготвен преди началото на конференцията за възобновяване на Украйна, планувана в Лондон на 21-22 юни, написа вестникът.
 Украйна ще получи 115 милиарда $ дълготрайна помощ за възобновяване
Украйна ще получи 115 милиарда $ дълготрайна помощ за възобновяване

Шмихал: Ясен сигнал за Русия, че съдружниците ще ни поддържат толкоз дълго, колкото е необходимо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР