Европейската комисия проверява за картел между големите германски производители на

...
Европейската комисия проверява за картел между големите германски производители на
Коментари Харесай

ЕК проверява за картел между Volkswagen, Audi, Porsche, BMW и Daimler

Европейската комисия ревизира за картел сред огромните немски производители на коли. 

" Европейската комисия и немското бюро за битка с картелите получиха сведения " за възможен картел сред немските автомобилостроители Фолксваген (Volkswagen), Ауди (Audi), Порше (Porsche), Бе Ем Ве (BMW) и Даймлер (Daimler), " които се изследват от Комисията ", заяви Европейска комисия, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорител на Брюксел разгласи, че за момента е рано да се вършат повече догатки, само че Европейска комисия и националните управляващи по въпросите на конкуренцията работят в тясно съдействие.

След инспекцията Европейската комисия ще реши дали да стартира следствие, което може да трае години.

Германският седмичник " Шпигел " разгласи през вчерашния ден, че Volkswagen, Audi, Porsche, BMW и Daimler са образували картел още през 90-те години на предишния век. Така те са съгласували да вземем за пример ограничението на нездравословни излъчвания при дизелови коли, добавя изданието.

То се базира на документ, подаден от Volkswagen пред антимонополните управляващи през юли предходната година, в който се показва, че има съмнение за дейности, нарушаващи антимонополното законодателство. Според " Шпигел " Daimler също е направил сходно непринудено признание.

Европейска комисия предизвиква компаниите сами да предават доказателства за съществуване на картел, като първата компания, разкрила непринудено присъединяване си в картел, не получава санкция. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР