Европейската комисия призова САЩ и Русия да останат в Договора

...
Европейската комисия призова САЩ и Русия да останат в Договора
Коментари Харесай

ЕК призова САЩ и Русия да останат в договора за ядрени оръжия със среден и малък обсег


Европейската комисия прикани Съединени американски щати и Русия да останат в Договора за унищожаване на нуклеарните оръжия със междинен и дребен обхват, подписан от президентите Роналд Рейгън и Михаил Горбачов през 1987 година

Договорът способства за края на Студената война и е в основата на европейската сигурност. Европейски Съюз нееднократно прикани Москва за опазване на контракта и за цялостното му и подлежащо на инспекция използване, съобщи представител на комисията, представен от интернационалните организации.

Очакваме Руската федерация да се придържа към контракта по явен метод. Съединени американски щати и Русия би трябвало да останат в градивен разговор за опазване на контракта и за опциите за инспекция на използването му, добави представителят.

Президентът Доналд Тръмп съобщи през вчерашния ден, че ще отдръпна Съединени американски щати от контракта, тъй като Русия нарушавала съглашението. Кремъл заяви, че тази седмица въпросът ще бъде разискван в Москва сред президента Владимир Путин и съветника на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън. По-рано съветската организация ТАСС заяви, че най-вероятно президентът Путин ще одобри Болтън във вторник.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР