Европейската комисия призова днес за бързо преминаване към диалог между

...
Европейската комисия призова днес за бързо преминаване към диалог между
Коментари Харесай

ЕК обяви референдума в Каталуния за незаконен

Европейската комисия прикани през днешния ден за бързо прекосяване към разговор сред управляващите в Каталуния и в Мадрид.

Съгласно испанската конституция вчерашното гласоподаване в Каталуния бе нелегално, се показва в изказване на комисията, прочетено от представител на институцията. За Европейска комисия това е вътрешен въпрос за Испания, който би трябвало да бъде решен по силата на конституцията, добави представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

Сегашният състав на Европейска комисия, както и предходният, към този момент се произнесе, че в случай че бъде призован референдум, съгласуван с конституцията, това ще значи, че напускащият страната район ще напусне и Европейски Съюз. Извън правния взор, Европейска комисия има вяра, че е време за единение и непоклатимост, не за разделяне.

Призоваваме всички бързо да преминат от опълчване към разговор. Насилието в никакъв случай не може да бъде средство в политиката. Вярваме във опциите на премиера Мариано Рахой да се оправи при цялостно съблюдаване на конституцията и главните права на жителите, добави представителят. Той посочи в отговор на въпрос, че по-късно през днешния ден ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер ще беседва по телефона с Рахой.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР