Европейската комисия призова днес държавите от ЕС да пристъпят към

...
Европейската комисия призова днес държавите от ЕС да пристъпят към
Коментари Харесай

ЕК призова за отмяна на ограниченията за пътуване

Европейската комисия прикани през днешния ден страните от Европейски Съюз да пристъпят към анулация на спомагателните ограничавания, наложени за пътуващите след появяването на разновидността Омикрон на вируса на Covid-19.

Омикрон към този момент е публикуван в цяла Европа и е време да се намерения за анулацията на спомагателните ограничения. Призоваваме страните от Европейски Съюз да съгласуват тези дейности, се показва в взаимно изказване на еврокомисарите по опазването на здравето Стела Кириакидис и по правораздаването Дидие Рейндерс.

За пътешестване в Европейски Съюз би трябвало да бъде задоволителен годен коронавирус документ, съобщи през днешния ден представител на Европейска комисия. Той означи, че страните са в правото си, съгласно събитията, да постановат спомагателни ограничения за пасажерите - карантина или в допълнение проучване.
 istock istock
По думите на представителя от въведените от доста страни в Европейски Съюз формуляри за пътешестване, които би трябвало да бъдат авансово попълнени и показани при граничните инспекции, може да има изгода. Той посочи, че признатите през днешния ден от Съвета на Европейски Съюз промени в разпоредбите за пътешестване в Европейски Съюз не засягат този въпрос.

Както бе обявено, по-рано през днешния ден Съветът на Европейски Съюз одобри нова рекомендация за смяна на рестриктивните мерки при пътешестване в Общността, свързани с пандемията от Covid-19. Съветът предложи от 1 февруари рестриктивните мерки да бъдат съгласно пасажера, а не съгласно мястото, от което той идва.

Предвижда се всеки, който разполага с годен коронавирус документ, да бъде пропускан през границите, без да му бъдат поставяни спомагателни условия. Препоръчва се валидността на документите за имунизираните да бъде 270 дни, за преболедувалите - по 180 дни, а за изследваните - до 72 часа от взимането на тестът. От пасажерите, които нямат документ, ще може да бъде изисквано проучване, осъществено директно преди пътуването, или до 24 часа след идването. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР