Европейската комисия призова днес да се сложи край на удължаването

...
Европейската комисия призова днес да се сложи край на удължаването
Коментари Харесай

Брюксел призова за спиране на контрола по вътрешните граници в Шенген

Европейската комисия прикани през днешния ден да се постави завършек на удължаването на граничния надзор в Шенгенското пространство, съобщи Франс прес.

"Не мога да си показва Европа със затворени вътрешни граници, в никакъв случай няма да позволим Европа да се върне към предишното си ", съобщи еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос на среща в Люксембург с вътрешните министри на 28-те страни членки.

Дойде моментът да се постави завършек на граничния надзор, съобщи той.

Шест страни ползват от 2015 година надзор по границите в Шенгенското пространство (Франция, Германия, Австрия, Дания, Швеция, Норвегия), употребявайки правни механизми за краткотрайно анулиране на правилото за свободно придвижване в него.

Повечето страни оправдаха ограниченията с незаконната миграция в Европейски Съюз, само че акцентират и опасения за сигурността, свързани с джихадистките атентати в някои европейски страни.

Германия ще удължи контрола по границата с Австрия с още половин година, до 11 май, съобщи вътрешният министър Хорст Зеехофер, представен от ДПА.

Решението въз основа на аргумента, че мигрантите елементарно могат да се придвижват сред страните от Европейски Съюз и че липсва надзор по външните граници на блока, ще бъде публично показано пред Европейски Съюз по-късно през днешния ден.

"Условията за анулиране на контрола по вътрешните граници към момента не са налице ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР