Европейската комисия призова държавите членки да дарят помощи за пострадалите

...
Европейската комисия призова държавите членки да дарят помощи за пострадалите
Коментари Харесай

ЕС събира помощи за наводнените райони в Украйна

Европейската комисия прикани страните членки да дарят помощи за потърпевшите от разрушаването на язовир " Нова Каховка " посредством механизма за гражданска отбрана при бедствия и повреди.

Украйна изиска интернационална помощ от Европейски Съюз под формата на съоръжение и машини за евакуация на хора и за възобновяване на живота след оттичането на придошлите води.

Първите отзовали се са Германия, която е предложила 5000 филтри за вода и 56 генератора, Австрия - 20 контейнера за вода и 10 помпи за кална вода, които в този момент пътуват за Украйна, заяви Европейската комисия в сряда. Литва и Германия са предложили палатки, кревати и одеяла за евакуираните.

Хуманитарната работа на Европейски Съюз в Украйна оповестява за потребност от обезпечаване на хранителни помощи и питейна вода.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в сряда, че след заливането на кладенците и водохранилищата в региона на бедствието.

Би Би Си оповестява от Херсон, че доста хора са прекарали нощта по покривите на залетите си домове и по дърветата, както и че евакуацията в региона продължава.

Според Киев екологичните последствия от замърсявания и от наводненията са най-тежките, с които се е сблъсквала Европа от десетилетия.

Властите в регионите от Херсонска област, които са под съветски надзор, оповестяват в сряда, че водното огледало на язовир " Нова Каховка " е намаляло със 100 м и равнището на водата е паднало с 32 м, само че надолу по течението пикът на наводняване се чака по-късно в сряда. Над 1300 души са евакуирани, оповестява организация " Интерфакс ".

, предизвиквайки наводняването на обширни елементи от Херсонска област. Москва и Киев взаимно се упрекват във взривяването на стената.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР