Европейската комисия призна, че е доставила на държавите от ЕС

...
Европейската комисия призна, че е доставила на държавите от ЕС
Коментари Харесай

ЕК: Доставихме на България некачествени защитни маски

 Европейската комисия призна, че е доставила на страните от Европейски Съюз 1,5 млн. защитни маски, за които се удостоверяват подозренията, че са некачествени.

Европейска комисия е съобщила на страните от Европейски Съюз за заплахата и оставя те да преценяват дали да употребяват маските, или да ги унищожат, заяви Българска телеграфна агенция.

Комисията посочи, че повече няма да купува маски от неназования китайски производител и ще реши дали може да предприеме правни дейности.

Според представителя поръчката на маски е следвала всички процедури, в това число за инспекция на производителя и на документите на изделията. По неговите думи качеството на маските се ревизира при доставката, както са създали полските управляващи.

Говорител на Европейска комисия посочи, че такива подозрения са били изразени от Полша и доказани от Нидерландия.

България също е измежду страните, които получиха маски от Европейска комисия. На държавното управление остава решението дали и по какъв начин да ги употребява в битката с ковид, поради огромната заболяваемост измежду медицинските лица.

Доставката бе направена на 8 май и бе част от новата поръчка на Комисията, посредством която бе финансирана покупката на 10 млн. маски по линия на Инструмента за незабавна поддръжка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР