Европейската комисия привика днес руския постоянен представител към институциите на

...
Европейската комисия привика днес руския постоянен представител към институциите на
Коментари Харесай

Генералният секретар на ЕК се срещна с руския посланик в Брюксел

Европейската комисия привика през днешния ден съветския непрекъснат представител към институциите на Европейски Съюз в Брюксел поради решението на Москва да наложи наказания на осем европейски представители, измежду които ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли и зам.-председателя на Европейска комисия Вера Юрова.

След срещата сред генералния секретар на Европейска комисия Илзе Юхансон и дипломат Владимир Чижов комисията заяви, че е осъдила и отхвърлила решението на Русия. Посланикът е бил предизвестен, че Европейски Съюз си резервира правото на ответни дейности.

Руското Постоянно посланичество в Брюксел заяви, че страните в срещата са изразили страдание за последните събития. Чижов е внесъл спомагателни уточнения за съветското решение и е показал, че то е в отговор на " едностранните " дейности на Европейски Съюз. Руският дипломат е добавил, че остава открит за разговор, с цел да се потърси възстановяване на двустранните връзки.

По-рано през днешния ден представител на Европейска комисия дефинира решението на Москва като безпочвено, безпричинно и политическо. Той означи, този въпрос ще бъде подложен от Европейски Съюз на разнообразни интернационалните срещи и ще бъде разискван от европейските външни министри идната седмица. Според представителя Европейски Съюз има доста по-малко лостове за влияние над Москва от Съвета на Европа, където Русия членува и може да бъде уличена в несъблюдение на поетите интернационалните отговорности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР