Европейската комисия приключи преговорите с фармацевтичната компания Sanofi за закупуването

...
Европейската комисия приключи преговорите с фармацевтичната компания Sanofi за закупуването
Коментари Харесай

Европейският съюз резервира 300 милиона дози ваксина срещу коронавирус

Европейската комисия завърши договарянията с фармацевтичната компания Sanofi за закупуването на 300 милиона дози евентуална ваксина против ковид за Европейския съюз. Това се показва в изказване на Еврокомисията, представено от БГНЕС.
" Европейската комисия завърши договарянията с фармацевтична компания за закупуване на евентуална ваксина против COVID-19. Договорът със Sanofi планува закупуването на имунизацията от всички страни-членки на Европейски Съюз. Предполага се, че откакто имунизацията е безвредна и ефикасна против ковид, Европейската комисия ще има договорна рамка за закупуване на 300 милиона дози за всички държави-членки на Европейски Съюз “, се споделя в текста.
Междувременно GlaxoSmithKline и Sanofi Pasteur обявиха, че ще доставят 100 милиона дози от пробна ваксина против COVID-19 на Съединени американски щати. Съединени американски щати ще провиснал до 2,1 милиарда $ " за създаване, в това число и за клинични тествания, всеобщо произвеждане и доставка на имунизациите ", обявиха двете компании, като Sanofi Pasteur ще получи по-голямата част от средствата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР