Европейската комисия прие работната програма за 2020 г.В нея се

...
Европейската комисия прие работната програма за 2020 г.В нея се
Коментари Харесай

ЕК представи приоритетите за 2020 г.

Европейската комисия одобри работната стратегия за 2020 година

В нея се дефинират дейностите, които Комисията ще предприеме през 2020 година, с цел да трансформира политическите насоки на ръководителя Урсула фон дер Лайен в действителни изгоди за европейските жители, предприятия и общество. Движещата мощ зад тази първа работна стратегия е стремежът сполучливо да се употребяват опциите, които ще открият двата взаимосвързани прехода — екологичният и цифровият.

През 2020 година Европейската комисия ще стартира да трансформира шестте съществени амбициозни цели на ръководителя Фон дер Лайен в съответни начинания, които по-късно ще бъдат контрактувани и изпълнени в съдействие с Европейския парламент, страните членки и други сътрудници.

Европейски зелен пакт: След представянето на първите основни начинания през декември 2019 година и януари 2020 година Комисията ще предложи европейски законодателен акт в региона на климата, с който да закрепи задачата за въглеродна индиферентност до 2050 година в законодателството. Всички тези старания ще бъдат обединени в Европейски пакт за климата с присъединяване на районите, локалните общности, гражданското общество, учебните заведения, индустрията и хората. Европейски Съюз ще поеме водеща роля и в интернационалните договаряния преди 26-ата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата в Глазгоу. Комисията ще показа начинания за битка със загубата на биологично многообразие и — посредством тактиката " От фермата до трапезата " — ще поддържа земеделските стопани да обезпечават висококачествени, налични и безвредни храни по по-устойчив метод.

Европа, готова за цифровата епоха: Нова европейска тактика за данните ще разреши на Европейски Съюз да извлече оптималната изгода от голямата стойност на неличните данни като непрекъснато възходящ и неведнъж приложим актив в цифровата стопанска система. Това ще включва допустимо най-хубавото потребление на капацитета на цифровите данни и създаването и потреблението на изкуствен интелект, който зачита нашите европейски полезности и съществени права. Нова тактика за индустрията за Европа ще ускори нашия потенциал в региона на индустрията и нововъведенията, а законодателният акт за цифровите услуги ще укрепи единния пазар за цифрови услуги и ще спомогне да се обезпечат правната сигурност и равните условия, от които се нуждаят по-малките предприятия.

Икономика в полза на хората: След като през януари 2020 година показа първите си хрумвания за мощна обществена Европа, Комисията ще предприеме дейности, с цел да включи цифровия и климатичния преход в нашата неповторима обществена пазарна стопанска система, като подсигурява, че нашата стопанска система ще съчетава обществена правдивост, резистентност и стопански напредък. Като зачита националните обичаи, Комисията ще показа оферти за гарантиране на обективни минимални заплати за служащите в Европейски Съюз, за европейска скица за презастраховане против безработица, както и начинания за гарантиране на дейно и заслужено данъчно облагане. Комисията ще предложи също по този начин Европейска гаранция за децата, с цел да подсигурява, че децата имат достъп до съществени услуги, и ще укрепи схемата " Гаранция за младежта ", с цел да подкрепи образованието на младежите, както и опциите за образование и работа, от които те се нуждаят.

По-силна Европа на международната сцена: Комисията ще създаде нови тактики за работа с нашите съседи в Африка и Западните Балкани. Тя ще продължи да работи пламенно за започването на договаряния за присъединение със Северна Македония и Албания. Успоредно с това тя ще се стреми да резервира набраната скорост, като предложи способи за възстановяване на процеса на присъединение, включително по отношение на методиката за разширение и укрепването на капиталовата рамка. Ще поддържаме нашия ангажимент за отстояването, актуализирането и модернизирането на учредения на правила международен ред, с цел да се подсигурява, че той е приспособен за актуалния свят. За да се ускори геополитическата роля на Комисията, всички начинания в работната стратегия ще имат мощно външно измерение.

Утвърждаване на европейския метод на живот: Комисията ще показа нов пакт за миграцията и убежището — централен детайл на промяната на политиката за убежището. Тя ще поддържа също отбраната на здравето на европейците и ще поеме водеща роля в битката против рака. Ще бъдат подхванати начинания, които ще спомогнат за увеличение на вложенията в уменията на хората и ще им оказват помощ да се оправят с провокациите на цифровия и екологичния преход. Комисията ще показа също и нова тактика на Европейски Съюз за Съюза за сигурност, определяща областите, в които Съюзът може да има добавена стойност в поддръжка на страните членки при гарантирането на сигурността — от битката с тероризма и проведената престъпност, предотвратяването и откриването на хибридни закани, до повишение на киберсигурността и устойчивостта на нашата сериозна инфраструктура.

Нов подтик за европейската народна власт: Заедно с другите институции и сътрудници на Европейски Съюз Комисията ще започва Конференцията за бъдещето на Европа, с помощта на която жителите ще могат да насочват дейностите на Европейски Съюз. Комисията ще продължи да подсигурява мощна просвета на ценене на върховенството на закона в Европейски Съюз. Освен това ще разгледаме метода, по който новите демографски действителности въздействат върху всички сфери — от заетостта, обществената протекция, публичното здраве, обществените финанси и районната политика, цифровата съгласуваност, до уменията и интеграцията, и ще дадем отговор на тези действителности, да вземем за пример посредством начинания във връзка със застаряването на популацията.

При подготовката на работната стратегия Комисията прегледа всички оферти, за които понастоящем се чака решение от страна на Европейския парламент и Съвета, и предлага да отдръпна и анулира 34 от тях. Някои от тях не дават отговор на политическите цели на новата Комисия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР