Европейската комисия прие новия План за растеж за Западните Балкани,

...
Европейската комисия прие новия План за растеж за Западните Балкани,
Коментари Харесай

ЕК прие новия План за растеж за Западните Балкани на стойност 6 млрд. евро

Европейската комисия одобри новия План за напредък за Западните Балкани, който има за цел да даде на района някои от преимуществата на участието преди присъединението на шестте страни от района към Европейския съюз, както и да ускори икономическия напредък и да форсира социално-икономическото доближаване, заяви Комисията в известие до медиите.

С проекта се цели да бъде дадена опция на сътрудниците от района да засилят промените и вложенията, с цел да ускорят доста процеса на разширение и растежа на стопанските системи си.

За тази цел се предлага основаването на Инструмент за промени и напредък на стойност от 6 милиарда евро в интервала 2024 - 2027 година Плащанията ще бъдат осъществявани единствено след осъществяване на контрактуваните промени.

" С днешното приемане на новия План за напредък за Западните Балкани на стойност 6 милиарда евро ние сближаваме стопанските системи на Западните Балкани с Европейски Съюз. Потенциалът на този План за напредък е извънреден. Той може да удвои стопанската система на Западните Балкани през идващите 10 години. В композиция с промени и вложения той ще разреши на Западните Балкани да се възползват от основни сфери на нашия обединен пазар, в това число свободно придвижване на артикули, услуги и служащи, единната зона за заплащания в евро, превоз, сила и цифров общ пазар ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР