Европейската комисия прие нова стратегия на ЕС за адаптация към

...
Европейската комисия прие нова стратегия на ЕС за адаптация към
Коментари Харесай

Европейската комисия прие нова стратегия на ЕС за адаптация към изменението на климата

Европейската комисия одобри нова тактика на Европейски Съюз за акомодация към изменението на климата, очертаваща методите, по които да бъдат посрещнати неизбежните последици от изменението на климата, заяви представителството на Европейска комисия в България.

Макар Европейски Съюз да поставя всички старания в границите на своите пълномощия за ограничение на следствията от изменението на климата както на национално, по този начин и на интернационално ниво, всички би трябвало да се подготвим за неизбежните последствия от това събитие. Изменението на климата провокира смъртоносни горещини и опустошителни суши, обезлесяване и ерозия на бреговите линии в резултат на покачването на морското ниво. Всичко това към този момент оказва съществено въздействие в Европа и по света, се споделя в документа.

Днешните оферти стъпват на тактиката от 2013 година за акомодация към изменението на климата като при тях ударението към този момент не е върху разбирането на казуса, а върху създаването на решения и прекосяването от обмисляне към осъществяване.

Нашите дейности за акомодация към изменението на климата допускат присъединяване на всички пластове на обществото и всички нива на ръководство в Европейски Съюз и отвън него. Ще работим за построяването на стабилно на климатичните промени общество посредством повече и по-добри знания за следствията от тях и нужната акомодация, по-бързо създаване на проекти за акомодация и оценка на климатичните опасности, ускорение на дейностите по адаптиране и подкрепяне на укрепването на устойчивостта по отношение на изменението на климата в международен мащаб.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР