Европейската комисия прие две решения за финансиране, за да подкрепи

...
Европейската комисия прие две решения за финансиране, за да подкрепи
Коментари Харесай

ЕС дава още 560 милиона евро за бежанците в Турция

Европейската комисия одобри две решения за финансиране, с цел да поддържа образованието на бежанците в Турция и да обезпечи достъпа им до висше обучение, както и за миграцията и отбраната на границите.

Финансирането в размер на 560 милиона евро, съгласно изказване на Европейския съюз (ЕС), би трябвало да бъде предоставено като част от спомагателни 3 милиарда евро, оповестени от Европейската комисия през юни 2021 година, за продължение на помощта на Европейски Съюз за бежанците в Турция за интервал 2021-2023 година

По мотив приемането на двете ограничения комисарят по разширението Оливер Вархели съобщи: „ Това ново финансиране за бежанците и тяхното обслужване в Турция демонстрира, че Европейският съюз продължава да извършва своите задължения. Това ще подсигурява, че стотици хиляди деца бежанци могат да продължат да вървят на учебно заведение и да получават качествено обучение, което е основно за обезпечаване на бъдеща работа и вероятности, предвид на цялостното им социално-икономическо възобновяване “.

Европейската комисия разгласи, че тази мярка на стойност 530 милиона евро ще „ поддържа качественото приобщаващо обучение на бежанците в Турция и достъпа до висше обучение, посредством стипендии “:

Като част от „ съглашението за бежанците “, подписано сред Европейски Съюз и Турция на 18 март 2016 година, Европейски Съюз се ангажира, че ще даде на Турция общо финансиране от 6 милиарда евро и заплащанията бяха приключени.

През юни 2021 година Европейската комисия разкри спомагателен фонд от 3 милиарда евро, който ще покрие интервала 2021-2023 година

Споразумението за бежанците планува бежанците, които минават в Гърция „ нелегално “, да бъдат изпратени назад в Турция, а сирийците, които живеят в Турция и се нуждаят от протекция, ще бъдат изпратени в подмяна в страни от Европейски Съюз.

Според данни на Европейски Съюз Турция е хазаин на към 4 милиона бежанци. Това включва 3,6 милиона регистрирани сирийски бежанци и 370 000 регистрирани бежанци от други страни.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР