Европейската комисия премана ограниченията за внос на храни след .

...
Европейската комисия премана ограниченията за внос на храни след .
Коментари Харесай

Отменена е забраната за внос в ЕС на храни и фуражи от Фукушима

Европейската комисия премана рестриктивните мерки за импорт на храни след. през 2011 година поради позитивните резултати от контрола, осъществен върху продуктите и от японските управляващи, и страните членки, заяви ръководителят Урсула фон дер Лайен.

Това стана на срещата на върха ЕС-Япония, на която в Брюксел взе участие министър председателят Фумио Кишида, дошъл от годишния конгрес на НАТО във Вилнюс.

Малко след повредата Европейски Съюз вкара ограничения за отбрана против допустимо радиоактивно замърсяване от храни и фуражи, импортирани от Япония, и наложи подробно тестване за радиоактивност на питателните артикули преди износа от страната, напомня известие на Комисията.

След приемането на тези ограничавания през 2011 година те се преразглеждат от Комисията на всеки две години и последователно се облекчават с намаляването на рисковете. се организира през септември 2021 година и сви рестриктивните мерки за тестване преди експорт единствено до диви гъби, някои типове риба и диви ядливи растения.

От юни 2011 година в Европейски Съюз е въведено строго оптимално равнище от 100 бекерела на кг за храни от Япония. и то постоянно е било изцяло спазвано, което показва успеваемостта на японските системи за надзор и наблюдаване, допълват от Брюксел.

Препоръката е Токио да продължи да следи локалното произвеждане за радиоактивност и по-специално рибата, рибните артикули и морските водорасли наоколо до мястото на изпускане на нечистата охлаждаща вода, което бе разрешено предходната седмица от МААЕ. Те би трябвало да бъдат следени за съществуване на радионуклиди, в това число тритий, и резултатите да бъдат обществени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР