Европейската комисия предявява три иска пред Съда на Европейския съюз

...
Европейската комисия предявява три иска пред Съда на Европейския съюз
Коментари Харесай

ЕК подава три съдебни иска срещу България

Европейската комисия предявява три желае пред Съда на Европейския съюз против България, заяви Европейска комисия.

Страната ни не е осигурила оперативната съгласуемост на електронните системи за пътно таксуване, с цел да се улесни обмена на информация за неплащане на пътни такси.

Според генералния юрист по делото ресурсите от наказания могат да бъдат вложени в подобряването на качеството на въздуха

Така на процедура в Европа се затруднява събирането на такси от нарушителите, които са от други страни членки. Крайният период за транспонирането на директивата е бил до 19 октомври 2021 година. Освен България и Полша не е приложила европейското законодателство.

България не е приела и законодателни промени за по-чисти публични транспортни средства с нулеви излъчвания.  Те би трябвало да бъдат 17% от новозакупените. 

Третият иск е обвързван с употребата и предлагането на пазара на натурални минерални води. Комисията смята, че българското законодателство не е в сходство с разпоредбите, защото то не не разрешава предлагането на пазара на минерални и изворни води, които произлизат от еднакъв извор, под повече от едно комерсиално изложение, както се изисква от директивата.

На чиновниците на комисията е даден период до 15 март да се деинсталират приложението

Освен това, обратно на разпоредбите, в българското законодателство не се изисква наименованието на извора да се показва върху етикетите на минералните и изворните води.

Българското законодателство разрешава също по този начин да се употребява обозначението „ изворна вода “ за вода, която не дава отговор на изискванията за потребление на този термин.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР