Европейската комисия предупреди днес, че е готова да прекъсне финансирането

...
Европейската комисия предупреди днес, че е готова да прекъсне финансирането
Коментари Харесай

След сексскандал в "Оксфам" Брюксел е готов да спира пари заради непристойно поведение

Европейската комисия предизвести през днешния ден, че е подготвена да прекъсне финансирането за партньорски организации, чиито чиновници са уличени в непочтено държание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това изказване е в отговор на обвинявания, че чиновници на английската филантропична организация " Оксфам " са наемали проститутки в Хаити и Чад. Комисията посочи, че от 2011 година " Оксфам " е получила 1.7 милиона евро от Европейски Съюз за работата си в Хаити.

Готови сме да преразгледаме и при потребност да прекратим финансирането за всяка партньорска организация, която не дава отговор на нужните високи етични стандарти, добави представител на институцията.

" Комисията чака сътрудниците й да се подчиняват на строги етични и професионални правила за държание. Не демонстрираме никаква толерантност в случаи на обвинявания за неприлично държание в организации, които получават финансиране от нас ", добави представителят.

По неговите думи към момента не е изяснено дали чиновници на " Оксфам " са плащали на проститутките с пари от Европейски Съюз. Очакваме незабавно изясняване на случая, съобщи представителят.

" Оксфам " е благотворителна организация за битка с глада, учредена през 1942 година. Британски медии оповестиха в последните дни, че нейни чиновници за следващ път са уличени в непочтено държание и в демонстрация на възприятие за безотговорност. Миналата седмица в. " Таймс " писа, че членове на личния състав са плащали за секс с проститутки в Хаити през 2011 година в месеците след земетресението. " Оксфам " до момента не е нито удостоверила, нито отрекла тези изказвания, отбелязва " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР