Европейската комисия предупреди държавите - членки на Европейския съюз, че

...
Европейската комисия предупреди държавите - членки на Европейския съюз, че
Коментари Харесай

Брюксел: Извънредните закони за коронавируса не може да нарушават демокрацията

Европейската комисия предизвести страните - членки на Европейския съюз, че изключителните ограничения, признати от държавните управления като част от битката с ковид, не може да подкопават демокрацията, съобщи " Ройтерс ".

" От първостепенно значение е изключителните ограничения да не са за сметка на нашите съществени правила и полезности Демокрацията не може да работи без свободни и самостоятелни медии ", акцентира в изказване ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

По думите ѝ в този момент е по-важно от всеки път публицистите да могат да правят своята работа свободно и тъкмо, с цел да се опълчват на дезинформацията и с цел да могат нашите жители да имат достъп до значима информация.

" Всички изключителни ограничения би трябвало да бъдат лимитирани до това, което е належащо и строго съразмерно. Те не би трябвало да не престават безпределно, държавните управления би трябвало да подсигуряват, че сходни ограничения са обект на постоянен надзор ", добави тя.

Европейската комисия ще следи от близко в дух на съдействие използването на изключителните ограничения във всички страни членки, се споделя още в изказването.

Вчера унгарският министър председател Виктор Орбан си обезпечи изключителни пълномощия в оправянето с ковид. Това стана с гласоподаване в Народното събрание, след което ръководещата " Фидес " ще може да удължава изключителното състояние в страната на процедура безсрочно и да ръководи с укази.

Решението е противоречиво за опозицията, както и съгласно правозащитни групи и Съвета на Европа. Критиците му се притесняват, че Будапеща може да се отдалечи още повече от демократичните полезности, откакто попадна под ударите на наказателна процедура на Европейски Съюз поради офанзива против тях в последните години от ръководството на Орбан.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1326)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР