Европейската комисия предупреди България, че продължава да не спазва две

...
Европейската комисия предупреди България, че продължава да не спазва две
Коментари Харесай

ЕК предупреди България, че не спазва 2 изискванията за минералните води |

Европейската комисия предизвести България, че продължава да не съблюдава две условия за изворните и минералните води, излиза наяве от известие на комисията.

България продължава да допуска минерални води и изворни води с генезис от еднакъв извор да се оферират на пазара под повече от едно комерсиално изложение, показва Европейска комисия. Изискването за един извор - едно комерсиално название е записано в Директива 2009/54/ЕО.

Освен това, за разлика от посочената инструкция българското законодателство не изисква изтъкване на наименованието на извора върху етикетите на тези води.

Европейска комисия е решила през днешния ден да изпрати стимулирано мнение на България за неспазване на разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на натурални минерални и изворни води.

Директивата 2009/54/ЕО бе призната, с цел да се отстранен разликите сред законодателствата на страните членки, уреждащи натуралните минерални и изворни води, с цел да се отбрани здравето на потребителите, да се предпазят потребителите от въвеждане в подвеждане и да се подсигурява обективна търговия. България разполага с два месеца, с цел да предприеме нужните ограничения за осъществяване на посоченото в стимулираното мнение на комисията. В противоположен случай ЕК може да реши да сезира Съда на Европейския съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР