Европейската комисия представя предложение, което има за цел да защити

...
Европейската комисия представя предложение, което има за цел да защити
Коментари Харесай

ЕК иска да криминализира речта на омразата срещу ЛГБТ


Европейската комисия показва предложение , което има за цел да отбрани дамите, ЛГБТК+ хората и други малцинства от езика на омразата в Европейски Съюз .

Според Politico, който видя план на проект, разпоредбите ще разрешат на Европейска комисия да създаде закони, които санкционират корист против ЛГБТК+ както онлайн, по този начин и офлайн .

This week, meets to discuss:

????Conditions in platform work
????Coercive actions by non-EU countries
????Social economy
????Hate speech & hate crime
????Police cooperation
????Individual learning accounts
????European approach for micro-credentials
— European Commission???????? (@EU_Commission)
Документът гласи: " През последните десетилетия се следи внезапен растеж на речта на омразата и закононарушенията от ненавист в Европа... като раса, етническа принадлежност, език, вяра, народност, възраст, пол, полова ориентировка, полова еднаквост , изражение на пола, полови характерности или някаква съществена характерност, или композиция от такива характерности ".

" Позор ": закон против хомофобията не мина през Народното събрание на Италия

" Те желаеха да спрат бъдещето. Искаха да върнат Италия назад "

Очаква се през март 2022 година да бъде показано друго предложение, което съответно ще има за цел да се бори с насилието против дами в цифровия и офлайн свят.

В допълнение към това се създава Законът за цифровите услуги , който ще изисква от онлайн организациите по-сериозно да не разрешават противозаконното наличие .

Има необикновен фокус върху битката с речта на омразата онлайн в границите на Европейски Съюз , " интернет улеснява групите на омразата да разширят аудиторията си към страни, изправени пред сходни политически или обществени обстановки ". Проучване от 2018 година разкрива, че 47% от европейските политици оповестяват, че са получили закани за побой, ликвидиране или обезчестяване в обществените медии .
 Европейският парламент упорства за съд на антиваксъри нападнали евродепутат
Европейският парламент упорства за съд на антиваксъри нападнали евродепутат

Хвърлили коктейл Молотов под прозорци където спят деца

Настоящата липса на регулации за речта на омразата " може да изпрати смесени послания на обществеността, че сходни дейности не се одобряват съществено и могат да бъдат осъществявани безнаказано ".

Освен това се прибавя, че тези страни, които не криминализират практиката, оставят " пропуски и неравномерна отбрана на жертвите на сходни дейности в целия Европейски Съюз ".

Комисията желае да разшири листата с закононарушения на Европейски Съюз , заложен в един от двата съществени правни текста на Европейски Съюз, Договора за действието на Европейския съюз. Списъкът към този момент включва закононарушения, свързани с тероризъм, незаконен трафик на опиати, трафик на хора и полова употреба на дами и деца и корупция.

По-рано " Истанбулската спогодба ", самодейност за отбрана на дамите, през април се трансформира в ново културно полесражение в Европейски Съюз , когато източноевропейските страни, в това число Полша, Унгария, България и Чехия, обявиха, че документът ще подкопае тяхната версия на " фамилни полезности ".
 Истанбулската спогодба - знак не културните войни сред Източна и Западна Европа
Истанбулската спогодба - знак не културните войни сред Източна и Западна Европа

Страните от Източна Европа вместо да понижават насилието над дами, демонстрират " антиевропейски и анти Европейски Съюз жест "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР