Европейската комисия представи в четвъртък своя План за действие за

...
Европейската комисия представи в четвъртък своя План за действие за
Коментари Харесай

ЕК се заема със собствеността на медиите и политическата реклама

Европейската комисия показа в четвъртък своя План за деяние за подсилване на европейската народна власт, който ще адресира проблеми като непрозрачната благосъстоятелност на медиите, политическата реклама и дезинформацията.

Обещанието на Европейска комисия е, че няма да бъдат пропуснати онлайн платформите, политическите рекламодатели и политическите консултанти. Комисията също по този начин ще преразгледа разпоредбите за финансиране на европейските политически партии.

Медийни босове и сигурността на публицистите

Европейска комисия ще предложи ограничения в поддръжка на медийния плурализъм, които ще са свързани с откриване на действителните притежатели на медиите и мониторинг върху държавната реклама. Това ще се случи посредством специфична европейска процедура по преглед на собствеността върху медиите. Това са два от главните проблеми на медийния пазар в България – определяне на надзор върху редица медии посредством разпределяната от страната реклама и непрозрачната медийна благосъстоятелност.

Комисията дава обещание да предприеме и ограничения, свръзани с сигурността на публицистите, както и да стартира самодейност за тяхната отбрана от правосъдни каузи, чиято единствена цел е задръстване на устата на медии и публицисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР