Европейската комисия представи нови мерки, с които да се пресекат

...
Европейската комисия представи нови мерки, с които да се пресекат
Коментари Харесай

Брюксел реже схеми за укриване на ДДС

Европейската комисия показа нови ограничения, с които да се пресекат схемите за Данък добавена стойност измами, оповестиха от Европейска комисия.

Измамите с Данък добавена стойност водят до загуба на доходи за страните от Европейски Съюз в размер на 50 милиарда евро годишно. За да не се позволява това Европейска комисия възнамерява усилване на съдействието сред страните членки. В Еврофиск — съществуващата мрежа от специалисти в Европейски Съюз за битка с измамите, ще се вкара онлайн система за продан на данни. Тя ще разреши на страните да ревизират данните за трансграничната активност, а данъчни от две или повече страни ще могат да вършат взаимни инспекции - изключително значимо при измами в електронната търговия.

Предвиждат се и нови форми на продан на данни сред данъчните управляващи и европейските органи OLAF, Европол и новосъздадената Европейска прокуратура при трансгранични действия, за които има подозрение, че водят до измами с Данък добавена стойност. Обменът на данни сред данъчните и митническите органи ще бъде в допълнение усъвършенстван. В момента когато артикули идват от страни отвън Европейски Съюз, с извънредно предназначение в една страна членка, могат да влязат в Европейски Съюз през друга, преминавайки през нея директно и без за тях да се заплати Данък добавена стойност, защото данъкът се начислява, когато стоките стигнат до крайното си предназначение. Според Европейска комисия по този начин стоката може да се отклони към черния пазар и да се избегне заплащането на Данък добавена стойност. С новите правила данъчните и митничарите във всички страни членки ще си обменят информация за стоките, влизащи в Европейски Съюз.

В автомобилния бранш нови или относително нови коли, при които цялата сума е облагаема, могат да бъдат продадени като използвани артикули, за които Данък добавена стойност се заплаща единствено върху маржа на облагата. Затова чиновниците на Еврофиск ще получат достъп и до данните за регистрация на коли от други страни членки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР