Европейската комисия представи на Съвета предложение за решение за отпускане

...
Европейската комисия представи на Съвета предложение за решение за отпускане
Коментари Харесай

ЕК предлага отпускане на допълнителни 460 млн. евро за България по линия на SURE

Европейската комисия показа на Съвета предложение за решение за разпределяне на спомагателна финансова поддръжка в размер на 460 милиона евро за България по линия на инструмента SURE, с което общата поддръжка за страната доближи 971 милиона евро.

След като Съветът утвърди това предложение, помощта ще бъде предоставена под формата на заеми, отпуснати при удобни условия.

Тези средства ще оказват помощ на България да покрие разноските, свързани с продължаването на схемата за субсидиране на заплатите, въведена в отговор на пандемията от ковид, и по този метод да се оправи с продължаващото съществено социално-икономическо влияние на рецесията породена от COVID-19. България е 8-ата страна членка, дружно с Белгия, Кипър, Гърция, Латвия, Литва, Малта и Унгария, които желаят спомагателна поддръжка, в допълнение към поддръжката, която Съветът към този момент беше одобрил през 2020 г.

SURE е основен детайл от всеобхватната тактика на Европейски Съюз за отбрана на работните места и служащите в отговор на пандемията от ковид. Ако днешното предложение бъде признато, , ще доближи 93.8 милиарда евро. Комисията към този момент е изплатила 91.8 милиарда евро на 19 страни членки по линия на инструмента SURE и чака да предприеме останалите интервенции по приемане на заеми през идващите месеци. По линия на SURE към момента са разполагаем 6.2 милиарда евро за възможни бъдещи претенции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР