Европейската комисия представи днес стратегия за засилване на борбата с

...
Европейската комисия представи днес стратегия за засилване на борбата с
Коментари Харесай

ЕК засилва борбата с дезинформацията

Европейската комисия показа през днешния ден тактика за усилване на битката с разпространяването на дезинформация в Европейския съюз.
„ Днес Европейската комисия ще разгласява своята тактика за това по какъв начин да укрепи Кодекса за практиките в региона на дезинформацията – първия по рода си в света, тъй че той да стане по-ефективен инструмент за битка с дезинформацията ”, се споделя в изказване на Европейска комисия.
 Получаваме 173,6 млн. евро от Европа за справяне с рецесията с ковид Получаваме 173,6 млн. евро от Европа за справяне с рецесията с ковид
Европейската комисия утвърди общо 367,4 млн. евро за България, Естония и Германия в границите на REACT-EU, в поддръжка на устойчивостта на...
Еврокомисията приканва държавите-членки, обществените мрежи и останалите, които са подписали европейския Кодекс за усилване на уговорките по повод битката с дезинформацията.
„ Основавайки се на и ясни индикатори за успеваемост, подписалите страни би трябвало да понижат финансовите тласъци за дезинформация, да дадат опция на потребителите да играят дейна роля за предотвратяването на нейното разпространяване, да си сътрудничат по-добре с проверяващите обстоятелствата в държавите-членки на Европейски Съюз и да обезпечат на откривателите база за достъп до данните ”, се прецизира в текста.
Европейската комисия упорства за „ демонетизация на дезинформацията ”. Това значи, че интернет платформите се задължават да усилят прозрачността и отчетността по отношение на публикуването на реклами в мрежата. Освен това се чака платформите и обществените мрежи „ да дават на потребителите опцията да разпознават и означават дезинформацията ”.
Европейската комисия акцентира, че в границите на Кодекса на практиките в региона на дезинформацията ще предложи тази година законопроект, ориентиран към повишение на прозрачността на политическата реклама.
 Еврокомисията е получила писмото от нашата прокуратура за „ политическия напън “ Еврокомисията е получила писмото от нашата прокуратура за „ политическия напън “
Европейската комисия е получила писмото от българската прокуратура, което осведоми за „ оказвания невиждан политически нати...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР