Европейската комисия представи днес предложения за по-ефективни и щадящи природата

...
Европейската комисия представи днес предложения за по-ефективни и щадящи природата
Коментари Харесай

ЕК предлага да бъде насърчено използването на незамърсяващи товарни превозни средства

Европейската комисия показа през днешния ден оферти за по-ефективни и щадящи природата транспорти. Едно от предложенията на комисията е да бъде насърчено потреблението на камиони, които не замърсяват околната среда.

Предложението не съдържа желание с какво гориво да работят тези транспортни средства. Предвижда се " чистите " камиони да може да придвижват с четири тона повече потребен товар. Европейска комисия регистрира, че през днешния ден 53 на 100 от товарите в Европейски Съюз се транспортират с камиони.

Според комисията е належащо да бъде поощрен също преносът на артикули по няколко способа - сухопътен, въздушен и воден. Еврокомисарят по превоза Адина Валян съобщи на конференция, че в случай че предложенията бъдат възприети, повече товари ще може да бъдат транспортирани с по-малко на брой придвижвания. Тя означи, че Европейска комисия чака това да докара до 91 милиона пътувания годишно по-малко от 2030 година и 1,6 милиарда по-малко до 2050 година.

Комисията предлага също промени в разпоредбите за придвижване на влаковете, с цел да се увеличи тяхната акуратност и да се употребяват по-добре опциите на железопътната мрежа. Очаква се тези промени да доведат до по-удобни написания и до пренасочване на повече артикули за транспорт с железниците.

В известие на Европейска комисия се разяснява, че на транспорта на товари се дължат над 30 на 100 от въглеродното замърсяване от икономическа активност. Очаква се транспортите да набъбнат с към 25 на 100 до 2030 година и с 50 на 100 до 2050 година. Европейски Съюз се стреми до 2050 година да понижи замърсяването от транспортите с 90 на 100, като до тогава да се удвои използването на железниците за транспорт на артикули и се вкарат напълно " чисти " камиони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР