Европейската комисия представи днес предложение, с което да се улесни

...
Европейската комисия представи днес предложение, с което да се улесни
Коментари Харесай

Не достигат 11 милиона работници в ЕС

Европейската комисия показа през днешния ден предложение, с което да се улесни законната трудова имиграция в Европейски Съюз. По данни на комисията в Европейски Съюз през днешния ден не доближават 11 милиона служащи.

Целта е да се сътвори система, в която работодателите по-лесно да откриват чужденци, които биха се преместили в Европейски Съюз, с цел да работят и които имат съответните качества, разясни на конференция зам.-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас. Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон добави, че присъединяване на страните от Европейски Съюз в системата ще бъде непринудено.

Европейски Съюз цели да притегли най-светлите мозъци по света, уточни еврокомисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. Тя добави, че се чака страните от Европейски Съюз да разработят национални проекти за дейностите до 2030 година за приложение на днешната рекомендация.

Схинас уточни, че 75 на 100 от по-малките европейски сдружения декларират, че не могат да намерят подобаваща работна ръка. По неговите думи е належащо да се улесни признаването на дипломите на чужденците. Той посочи, че новата система ще оповестява на страните от Европейски Съюз за задгранични претенденти за работа и по този начин ще се преценя на кого от тях да бъде издадена работна виза. Схинас съпостави международната конкуренция за привличане на дарования с битката за достъп до сила и първични материали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР