Европейската комисия представи днес насоки, свързани с обсъжданите промени в

...
Европейската комисия представи днес насоки, свързани с обсъжданите промени в
Коментари Харесай

ЕК представи насоки за възможни промени, свързани с политиката за разширяване

Европейската комисия показа през днешния ден насоки, свързани с обсъжданите промени в политиката за разширението на Европейски Съюз. Комисията предлага страните, които следва да се причислят към Европейски Съюз, да получат достъп до развиването на плановете от общоевропейски интерес.

Според комисията тези страни може също да вземат участие в европейските дейности за запазване на околната среда. Предлага се Европейска комисия да прави оценка до каква степен претендентите са подготвени да ползват общата селскостопанска политика и директното погашение на средства за земеделците. Оценките на Европейска комисия, първата от които следва следващата година, ще покажат дали законодателствата на кандидатстващите страни дават отговор на условията по европейските политики за икономическо и публично доближаване.

Комисията регистрира, че с продължаващото разширение на Европейски Съюз нараства потребността от опазване на опцията да се одобряват решения на европейско ниво, въпреки от време на време външнополитическите ползи на обособените страни да се разграничават. Европейска комисия прецизира, че поддържа смяна на европейските контракти при нужда, само че отбелязва, че и в този момент има опция за прекосяване към одобрение на част от общите решения с болшинство, а не с единогласие.

Комисията разяснява, че разширението ще бъде съобразено с достиженията на всяка обособена страна и график не може да се планува. Въпреки това е належащо да се намерения по какъв начин присъединението на още страни ще се отрази на общия бюджет, се показва в известие на Европейска комисия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР