Европейската комисия представи днес допълнителни насоки, свързани с издаването на

...
Европейската комисия представи днес допълнителни насоки, свързани с издаването на
Коментари Харесай

ЕК очаква държавите от ЕС да ограничат допълнително достъпа за руски граждани


Европейската комисия показа през днешния ден спомагателни насоки, свързани с издаването на шенгенски визи за съветски жители. Комисията упорства краткосрочни туристически визи за руснаци да се издават единствено след задълбочена инспекция и само, в случай че настояванията са подадени в Русия, посочи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7285
Йохансон добави, че е належащо страните от Европейски Съюз да преоценят и да лишават при нужда към този момент издадените шенгенски визи за руснаци поради влошената конюнктура със сигурността. Държавите би трябвало да преценят дали съответният съветски жител, получил или изискал виза, ще съблюдава условието да напусне Европейски Съюз до 90 дни от приемането на документа, уточни еврокомисарят.

Визата не е задоволително изискване за влизане в Европейски Съюз, належащо е по границите да бъдат осъществявани спомагателни инспекции, настоя Йохансон. По нейните думи спомагателните насоки са предопределени главно за руснаците, които се пробват да избегнат готовност поради войната в Украйна и да получат туристическа виза за Европейски Съюз.

Новите условия не засягат правото да се изиска леговище, посочи еврокомисарят. Заплахите за сигурността нарастват, заключи Йохансон.

Много съветски жители напущат Русия поради мобилизацията. Ако съветски жител желае да остане в Европейски Съюз повече от 90 дни, не би трябвало да получава виза. Призоваваме страните в Европейски Съюз доста задълбочено да ревизират дали има заплаха при издаването на краткосрочна виза съответният съветски жител да пресрочи позволения престой в Европейски Съюз, съобщи Илва Йохансон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР