Европейската комисия представи днес 14 мерки, които ще бъдат приложени,

...
Европейската комисия представи днес 14 мерки, които ще бъдат приложени,
Коментари Харесай

Бъдете благосклонни към британците на ваша земя, апелира ЕК към страните от ЕС

Европейската комисия показа през днешния ден 14 ограничения, които ще бъдат приложени, в случай че Англия напусне Европейски Съюз в края на март следващата година без съглашение.

Отбелязва се, че ограниченията обгръщат "ограничен кръг " области с директно отношение към живота на жителите и сдруженията в Европейски Съюз. Сред тези области са финансовите услуги, въздушните транспорти, работата на митниците, политиката за опазването на околната среда. Комисията прецизира, че е подготвена да приложи тези ограничения от 30 март, с цел да ограничи вредите от неуредено отдръпване на Англия.

Комисията предизвестява, че ограниченията няма да съумеят да лимитират вредите до степента, в която това щеше да бъде допустимо с използването на постигнатото съглашение с Лондон. Според Европейска комисия предлагането пази единствено "жизнените ползи " на Европейски Съюз. Мерките ще бъдат краткотрайни и следва да бъдат одобрени единомислещо от страните в Европейски Съюз.

Европейска комисия приканва страните от Европейски Съюз да бъдат "благосклонни " към английските жители на своя земя, в случай че същото отношение бъде проявено от английските управляващи към европейците на Острова. Според комисията би било редно заселилите се в Европа британци да запазят законното си право на престой и след отдръпването на тяхната страна от Европейски Съюз. Европейска комисия предлага, в случай че Англия не наложи отсега нататък визи за жителите на Европейски Съюз, британците също да не се нуждаят от европейски визи.

В региона на финансите се предлага еднократен период от 12 и 24 месеца за опазване на работата на съответните институции при досегашните условия. В региона на самолетните пътнически и товарни транспорти се планува период от 9 до 12 месеца за осъществяването на "някои услуги " сред Европейски Съюз и Англия, в случай че същото държание бъде възприето и от английската страна.

При митническото облагане на артикули, преминаващи сред Европейски Съюз и Англия, се планува да бъде прилагано общностното законодателство. Предвижда се да бъде позволено прекосяването на артикули с двойна приложимост, като при всички случаи ще бъде належащо попълването на спомагателни документи. По въпросите за опазването на околната среда се планува от 1 януари да отпаднат опциите Англия да търгува с излъчвания парникови газове.

Европейска комисия приканва Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент да одобряват бързо тези законодателни оферти. Отбелязва се, че в случай че въпреки всичко съглашението с Лондон бъде одобрено в плануваните периоди, правото на Европейски Съюз ще продължи да се ползва от английската страна до 1 януари 2021 година. В противоположен случай европейското право ще спре да се ползва от 30 март следващата година и по този начин ще влязат в действие препоръчаните през днешния ден ограничения, в случай че бъдат подкрепени в Съвета на Европейски Съюз и от евродепутатите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР