Европейската комисия предприема решителни действия за борба с корупцията в

...
Европейската комисия предприема решителни действия за борба с корупцията в
Коментари Харесай

ЕК предприема по-строги правила за борба с корупцията в ЕС и по света

Европейската комисия подхваща решителни дейности за битка с корупцията в Европейски Съюз и по света, като извършва уговорката, стихотворец от председателя Урсула фон дер Лайен в речта ѝ за положението на Съюза през 2022 г., оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България. 

Представените през днешния ден оферти за битка с корупцията представляват историческа крачка в битката с корупцията на национално ниво и на ниво Европейски Съюз. Комисията ще ускори дейностите си, като стъпи върху към този момент въведените ограничения, форсира напъните за интегрирането на ограничения за попречване на корупцията в структурата на политиките и стратегиите на ЕС и като подкрепя интензивно работата на страните членки за въвеждане на мощни политики и законодателство за битка с корупцията. Чрез годишния си цикъл на докладване по отношение на върховенството на закона Комисията също по този начин следи развиването на дейностите за битка с корупцията на национално ниво, набелязва провокациите и въпросите, свързани с препоръките, отправени към страните членки. 

Днешният набор от ограничения включва нови и по-строги правила за криминализиране на корупционните престъпления и за хармонизиране на наказванията в целия Европейски Съюз, както и подкрепено от Комисията предложение от висшия представител за основаване на специален режим на наказания по линия на общата външна политика и политика на сигурност (ОВППС), ориентиран против тежката корупция в международен мащаб. С новите ограничения се слага мощен акцент върху предотвратяването на корупцията и построяването на просвета на честност, в която корупцията не се толерира, и в същото време се укрепват инструментите за правоприлагане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР