Европейската комисия предприема правни действия срещу България и още 14

...
Европейската комисия предприема правни действия срещу България и още 14
Коментари Харесай

Опазване на биоразнообразието: ЕС предприема действия за предотвратяване на въвеждането на инвазивни чужди видове

Европейската комисия подхваща правни дейности против България и още 14 страни членки за възстановяване на предотвратяването и ръководството на инвазивни непознати типове.

До юли 2019 г. Белгия, България, Кипър, Чехия, Франция, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, СловенияиСловакия не са изготвили, приложили и съобщили на Комисията проекти за деяние във връзка с инвазивните непознати типове, които засягат в най-голяма степен Съюза, в сходство с . Тези типове оказват толкоз неподходящо влияние върху околната среда и здравето, че е належащо приемането на ограничения, използвани в целия Европейски Съюз.

Производствата за определяне на нарушаване, формирани против България, Гърция и Румъния, се отнасят и до това, че тези страни не са основали системи за наблюдаване на инвазивните непознати типове. Крайният период за тази мярка изтече през януари 2018 година

Инвазивните непознати типове са една от петтеосновни аргументи за загуба на биоразнообразие в Европа и по света. Това са растения и животни, които вследствие на човешка интервенция се вкарват инцидентно или съзнателно в естествена среда, в която нормално не се срещат. Те съставляват сериозна опасност за локалните растения и животни в Европа и по оценки предизвикват на европейската стопанска система вреди в размер на.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР