Европейската комисия предприе действия срещу България в няколко области във

...
Европейската комисия предприе действия срещу България в няколко области във
Коментари Харесай

Брюксел ни съди за забавено намаляване на разходите за високоскоростни мрежи


Европейската комисия предприе дейности против България в няколко области по отношение на  нарушения и не осъществяване на отговорностите , произлизащи от правото на Европейски Съюз, оповестиха от Европейска комисия.

В региона на цифровия обединен пазар Европейската комисия предяви иск против България пред Съда на Европейски Съюз за закъснение  транспонирането в националното законодателство на Директивата за понижаване на разноските за високоскоростни мрежи.  Държавите членки трябваше го създадат  до 1 януари 2016 година  Комисията приканва съда да наложи финансови наказания на България — 22 226,40 евро дневно.

В региона на земеделието и развиването на селските региони Европейска комисия реши да изпрати публично уведомително писмо на България по отношение на нейния Закон за марките и географските означения от 1 септември 1999 година Комисията е на мнение, че националната отбрана на  географските инструкции не е съвместима с разпоредбите на Европейски Съюз  относно схемите за качество на селскостопанските артикули и храни.

Комисията е поискала от България да транспонира вярно наставления за електрическата енергия и природния газ. Директивите са част от  третия енергиен пакет и съдържат значими разпореждания  за вярното действие на енергийните пазари.

Европейската комисия изиска от България да транспонира наставления във връзка с отбраната на финансовите принадлежности и паричните средства, принадлежащи на клиенти, отговорностите за ръководство на артикули и разпоредбите, използвани към даването или приемането на такси, комисиони или други парични или непарични облаги.

Европейската комисия изготви стимулирано мнение за България за несъблюдение на задължението за транспониране на наредбите по отношение на европейската заповед за следствие по наказателноправни въпроси в националното си законодателство. Комисията също по този начин изготви стимулирано мнение, с което приканва България да даде информация за метода, по който Директивата за правото на достъп до юрист в наказателното производство е транспонирана в националното ѝ законодателство./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР