Европейската комисия предостави финансова подкрепа в размер до 80 млн.

...
Европейската комисия предостави финансова подкрепа в размер до 80 млн.
Коментари Харесай

ЕК финансира с 80 млн. евро компания за производството на ваксина срещу COVID-19

Европейската комисия даде финансова поддръжка в размер до 80 млн. евро за произвеждане в Европа на ваксина срещу ковид на немската компания CureVac.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и комисарят по нововъведения Мария Габриел са провели видеоконферентен диалог с управлението на компанията.
Тръмп предложил 1 милиарда $ за права върху ваксина против COVID-19 В обява на немски вестник се твърди, че американският президент предложил сумата на биофармацевтичната компания CureVac за евентуален лек
Подкрепата ще бъде под формата на гаранция за заем на сходна стойност, който се преглежда от Европейската капиталова банка.

Гаранцията се обезпечава посредством механизма за новаторско финансиране на инфекциозни заболявания, част от Хоризонт 2020 - европейската стратегия за научни проучвания и нововъведения.
Адвокат: Ваксина за ковид е патентована преди години Има много разнообразни типове коронавируси и учените в целия свят работят от много от дълго време по тематиката, описа Атанас Костов
„ В актуалната здравна рецесия поддръжката за нашите водещи откриватели и софтуерни компании е изключително значима. Готови сме да предоставим финансовите средства, нужни на CureVac, да форсира развиването и производството на ваксина срещу ковид. Горда съм, че в Европа имаме водещи компании като CureVac. Техният дом е тук, в Европа. Но техните ваксини ще са в интерес на всички хора както в Европа, по този начин и по света “, сподели Урсула фон дер Лайен.

„ Важна част от нашия съгласуван отговор на разпространяването на ковид е поддръжката на отличните просвета и нововъведения в Европа. През 2014 година CureVac завоюва първата по рода си премия за нововъведения. В днешния значим миг поемаме ангажимент да продължим да поддържаме техните научни и развойни действия “, сподели Мария Габриел.
Руски академик: Можем да предоставим ваксина за COVID-19 до 1 година Проф. Дмитрий Еделев дава и съответни препоръки по какъв начин по-лесно можем да преборим болестта
Технологията на компанията за ваксини се основава на тъй наречените messenger RNA (mRNA) молекули, които подтикват имунната система. Първоначалните проучвания на технологията демонстрират капацитет за бърза реакция против COVID-19. Ако това бъде доказано, милиони ваксини могат да бъдат създадени в къс период и на ниска стойност от съществуващите индустриални мощности на компанията.

CureVac към този момент е почнала програмата за развиване на ваксина против COVID-19 и се чака начало на клиничните проби през месец юни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР